Pressiteade: Eesti puitmajatootjad otsivad konkurentsis põnevat nišši

Eesti Puitmajaliit koostöös Eesti Puitmajaklastriga korraldas möödunud nädalavahetusel strateegia seminari, mille peateemaks oli Eesti puitmajatootjate rahvusvahelise tuntuse ja maine tugevdamine läbi uute turundus- ja kommunikatsioonisuundade. Lisaks arutati võimalusi sektorisisese kompetentsi tõstmiseks ning koostööks erinevate sihtgruppidega.

Seminar tõi kokku ligi 20 Eesti edumeelset ning ekspordile orienteeritud puitmajatootjat. Ühiselt tõdeti, et välisturud on kümne aastaga oluliselt muutunud ning eduks ei piisa ainuüksi kvaliteedist, heast tootest, kontaktibaasist vms. Tuleb pidevalt kohaneda vastavalt turu vajadustele, olles seejuures innovaatiline ning hästi läbi mõeldud turundustegevusega.

Seminaril osalejad leidsid, et üheks oluliseks puitmajatootjate trumbiks on ökoloogilisus, energiasäästlikkus, loodussõbralikkus ning tänapäeval üha olulisemaks muutuv tervislik sisekliima. Õhku püstitati ka oluline küsimus – mis on konkreetselt Eesti puitmajatootjate eelis võrreldes konkurentidega?

Lisaks tõdeti, et konkurentsis püsimiseks on vajalik pidev koostöö arhitektide, inseneride, erialaliitude, teadus- ja haridusasutuste ning muude toetavate partnerorganisatsioonidega. Sealjuures on vajalik täiendõppe soodustamine puidu kui potentsiaalirohke ehitusmaterjali kasutamiseks.

„Lisaks eksportturgudele on majatootjatele kindlasti jätkuvalt oluline ka Eesti siseturg. Siinset puitmajasektorit iseloomustab sajanditepikkune traditsioon, kvaliteetne ja looduslähedane toodang ning professionaalne ja kõrge ekspordisuutlikkusega ettevõtete pagas. Viimast rohkem teadvustades ning puitu ehitusmaterjalina eelistades suudame üheskoos sõnumi kiiremini laiema auditooriumini viia,“ märkis Eesti puitmajaklastri juht Kristiina Rebane.

Eesti Puitmajaliidu ning Eesti Puitmajaklastri uus strateegia valmib märtsis 2013.

Lisainfo:

Kristiina Rebane
Eesti Puitmajaklastri juht
mob: +372  5860 9970
e-post: <!– var prefix = 'mailto:'; var suffix = ''; var attribs = ''; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy19173 = 'kristiina' + '@'; addy19173 = addy19173 + 'puitmajaliit' + '.' + 'ee'; document.write( '‘ ); document.write( addy19173 ); document.write( ‘‘ ); //–> <!– document.write( '‘ ); //–> See e-posti aadress on kaitstud spämmirobotide vastu. E-posti aadressi nägemiseks peab olema JavaSkripti kasutamine olema lubatud. <!– document.write( '’ ); //–>
www.woodhouse.ee
www.puitmajaliit.ee