Pressiteade: Oktoobris on Tallinnas tulekul tippesinejatega konverents METS.

Inimkonnal on kliimamuutuste pidurdamiseks jäänud loetud aastad. Metsandus on maailmas üks olulisi valdkondi, mis suudab tänastele kliimaprobleemidele lahendusi pakkuda.Konverentsi eesmärgiks on teemat arutada toetudes faktidele, spetsialistidele, argumentidele ja koostööle. Lükkame ümber lihtsustatud nägemuse, et mets on üksnes puitlusikas, mööbel või küttepuu. Kaugel sellest. Metsast on võimalik valmistada kõike.

Maalehe peatoimetaja Andres Eilart metsa vajalikkusest: „Mets on Eestis kindlasti üks põletavamaid teemasid. Hoiame enda käes erakordset väärtust, millest väga paljud teised riigid tõsist puudust tunnevad. Näeme, kuidas Kesk-Euroopas nii mõnedki riigid näevad suurt vaeva, et oma metsaressurssi taastada.” Eilart lisab: „Oleme ainulaadsele konverentsile kutsunud terve rea põnevaid eksperte ja praktikuid nii piiri tagant kui ka Eestist, et saaksime paremini mõista, kuidas oma varandust kaitsta, hoida ja kasvatada, kuidas sellele maksimaalselt lisaväärtust anda. Kuidas tõhusalt rakendada uusimaid tehnoloogilisi lahendusi, aru saada, mis ohte kliimamuutus endas kätkeb, millises suunas liigub metsatööstus, mida naabritelt õppida ja millised on riigi plaanid meie enda metsaga.“   Konverentsipäevalt ei puudu ka ülevaade statistikast, arutelud metsa ja kliima seose üle, debatid poliitika ja võimalike arengute tasandil. Osalejatel on võimalus kaasa rääkida ning küsimusi esitada. Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) tegevjuht Henrik Välja lisab: „Metsadel on oluline roll nii kliimamuutustega võitlemisel, ühiskonnas heaolu loomisel, maapiirkonnas töö andmisel kui ka elurikkuse säilitamisel. Konverentsil arutame millised on tulevikuvõimalused ja ohud metsade majandamisele.“

Konverents toimub 30. oktoobril kell 9.30–17.30 Noblessneri valukojas (Peetri 10, Tallinn).

Piletid ning täpsem ajakava on saadaval veebilehel https://maaleht.ee/konverentsmets/.

Lisainfo: Karin Lillemaa
karin.lillemaa@ekspressmeedia.ee